Innstilling i verdensklasse
– Det å se fortvilelsen i øynene til en ny kunde bli erstattet med håp og lettelse, ettersom de får behandling og kjenner forbedring i kroppen, er bare helt ubeskrivelig, sier helsegründer Roar Vestbø.
Duften av Damaskus
– Så vidt jeg vet er det ingen andre i Bergen som leverer syrisk mat laget fra bunnen av, opplyser Ayham Layous.
Med Livsenergi som mellomnavn
– Frihet er for meg å ha et normalt liv – å få «andast», betror svenskfødte Marina Hansson, gründeren bak Atomega.
Ørespisseren
– En kan bli bedre kjent med seg selv ved å lytte aktivt til musikk, hevder pianist og lyttelos Annabel Guaita.
Bunad og bærekraft
– Hva kan vel være mer riktig enn å jobbe som bunadstilvirker når en er født på 17. mai? spør Catrine Bergesen.
Kameleonar før og no
– Me har eit ansvar når det gjeld å ta vare på gamle kulturar, fastslår Anne Lise Leiren Mastervik. Nyleg sette ho i drift Bygdasjarm AS.
Uansett farge og fasong
– Å kaste mat er noko av det verste ein gjer, presiserer Ingrid Spord, dagleg leiar av GRØNN MAT AS.
Aksept og forandring
– Tankene våre er ekte, men de er ikke nødvendigvis sanne, reflekterer Monica Ramsøy Higraff, etablerer av Himact.
Førstelinjefilteret
Ressursbasen.no med Bård Arne Nergård i spissen hjelper jobbsøkere på deres egne premisser.
Vekst i havgapet
– Det gjer meg ingenting om klokka blir ti før eg er ferdig med arbeidsdagen. Eg jobbar jo for meg sjølv, seier ei nøgd Katarina Neteland, eigar av den nystarta Frisørfrøkna.
Aktivt Pusterom
– Alle trenger trygghet og et sted å høre til for å blomstre, fastslår Marianne Hole, gründeren bak bedriften Aktivt Pusterom.
Koblingsboksen
– Det å ha ambisjoner, et sterkt ønske om å starte noe, er en god drivkraft, fastslår Lars Henrik Hafstad Karlsson.